söndag 31 oktober 2010

T-shirt





Idag fick symaskinen återigen jobba lite, och min t-shirt blev klar! Blåvitt, randigt, skönt trikåtyg. Modellen är från Ottobre, men med vissa modifikationer. Blev riktigt nöjd!

söndag 24 oktober 2010

Fina fisken



Jag blev alldeles trött på julrött... för ett litet tag paus för att istället leka fram blågula fiskar! Ovan får ni se ett litet smakprov. Fantasifiskar i glada färger. Efter ytterligare lite justeringar i Illustrator tror jag resultatet kan bli ett härligt tygmönster. Skulle också kunna passa att trycka på t.ex. t-shirt. Njut av dessa fiskar så länge!

onsdag 20 oktober 2010

Tygsläpp!

Från och med nu kan Du köpa exklusiv design a'la S Wilhelms på Spoonflower! Har nyss färgjusterat mitt första tyg Hjärtejul och lagt upp detta till försäljning på Spoonflower - du hittar det om du söker på swilhelms. Just röda färger är lite kluriga med deras digitala tryckmetod, men nu har jag hittat en passande med hjälp av deras egen upptryckta färgkarta. Den blir något ljusare i "verkligheten" jämfört med den färg jag ser på skärmen (kan variera från skärm till skärm). Juligt röd helt enkelt!

Jag beställde ju själv en yard (= ungefär 0,91m), och även tygprover, tidigare. Leveransen gick smidigt. Det tog drygt en vecka innan tyget landade i min postlåda. Inte råkade jag ut för några tullavgifter heller! Nu återstår "tvätt-prov".

Ytterligare julmotiv är på kommande... i tankarna börjar även vårblommor flyga omkring, men dessa dröjer ett bra tag än.

tisdag 19 oktober 2010

Tyget har kommit!

Idag väntade ett roligt paket på mig i brevlådan; tyget (Hjärtejul) som jag beställt från Spoonflower har anlänt! Mönstret blev fint, precis som jag tänkt mig. Färgen behöver justeras lite, för att få till en djupare röd nyans. Kommer att göra det i dagarna, och efter det kommer Ni själva kunna beställa tyget från Spoonflower. Återkommer när detta är fixat, just nu väntar en snabb tidig middag och sedan jobb!

söndag 3 oktober 2010

Helgaktiviteter


Helgen inleddes med surdegsbröd. Mmm... verkligen värt allt arbete när man får sätta tuggan i nybakt bröd! Receptet kommer från Jan Hedhs bok Bröd. En bok som verkligen kan rekommenderas. Jag har alltid varit en "sötebrödsbagare", men med bokens hjälp börjar jag erövra ett lite nyttigare bakningsbeteende.




Igår var vi ut på svampletarjakt! Till att börja med var vi rätt så pessimistiska angående möjligheten till svampfynd, eftersom vi inte känner till skogarna här i trakten... men skogen överraskade oss! Efter två timmars promenad hade vi skördat 12 liter svamp (kantareller och trattkantareller blandat).